BasınHaber

PAME’den Kutlama ve Dayanışma mesajı

Yunanistan genelinde 230 sendika ve 18 yerel merkez ve Federasyonu kapsayan Tüm İşçilerin Militan Cephesi PAME, Birlik Sendikasına bir kutlama ve dayanışma mesajı gönderdi.

 

PAME’nin mesajı şöyle:

 

5 Ekim, 2020, Atina 

Değerli Dostlar,

Geceli gündüzlü hem hayatta kalma hem de sınıfı örgütleme kavgası veren işçiler adına, Yunanistan sınıf sendikaları adına dayanışma duygularımızı ve Türkiye işçi sınıfının yaşam ve hak savaşına desteğimizi vurgulamak isteriz. Türkiye’li işçilerin patronlara ve asalaklara, sermaye sınıfına karşı yürüttüğü mücadeleye dayanışmamızı ve desteğimizi sunarız.

Dostlar, içinde bulunduğumuz dönemde, sermaye düzeninin krizi derinleşirken ve pandemi ivmelenirken, işçiler pandeminin bedellerini ödemeye zorlandılar. Tüm ülkelerde, sermaye sınıfı ve onların hükümetleri işçilerden ücretlerinden, haklarından, hatta hayatlarından ödün vermelerini istiyor. Her ülkede herhangi bir önlem veya koruma olmayan işyerlerinin “ölüm merkezleri”ne dönüştüğü sayısız örnek var.

Bu durumun karşısında işçi sınıfının kolektif mücadele ve örgütlenme silahı var. İşçi sınıfının, militan, mücadeleci ve diri sendikaları var. İşyerlerinden doğan, işçileri bir araya getirip yaşamları, işleri ve insanın insanı sömürmediği bir düzen için mücadeleye örgütleyen sendikaları var.

İşte bu yüzden değerli dostlar, Türkiye’li işçilerin işçi sınıfına ve sınıf mücadelesine dayanan, işçi sınıfı enternasyonalizmi ve dayanışmaya inanan yeni bir sendika kurmuş olmalarından özellikle çok mutluyuz. Bu mücadelenizde her zaman sizin yanınızda yer alacağımızı bilmenizi isteriz.

Kardeşçe selamlar,

PAME

Tüm İşçilerin Militan Cephesi

Facebooktwitterlinkedinmail