HaberMağaza EmekçileriManşet

ŞOK Market İşçileri: Yaşananlara Boyun Eğmeyeceğiz

Çalışma koşulları nedeniyle düzenli olarak gündeme gelen ŞOK Market işçileri yaşanan olumsuzluklara artık boyun eğmeyeceğini belirterek Birlik Sendikası ile mücadele başlatacağını bildirdi. 

Olumsuz çalışma koşullarına karşı örgütlenme çağrısı yapan işçiler taleplerini dile getirdi. 

ŞOK Market işçilerinin talepleri şu şekilde;

  • Yöneticiler tarafından Psikolojik ve fiziksel şiddet gibi her türlü mobbing uygulamasına son verilmelidir. Bununla ilgili gerekli önlemler alınmalıdır.
  • Personel yetersizliği nedeniyle zorunlu olarak yaptığımız fazla mesailer için biz işçilerin onayı alınmalı ve mesai ücretlerimiz gerçek oranında, gecikmeksizin hesaplarımıza yatırılmalıdır. 
  • Yine personel yetersizliği nedeniyle yaptığımız hatalar bizlere ödetilmemeli. Kasa açığının personele ödetilme uygulamasına son verilmelidir. 
  • Mağazalarda İş Sağlığı ve Güvenliği önlemleri alınarak, çalışma şartlarımız iyileştirilmelidir. 
  • Yol ve yemek ücretlerimiz eksiksiz şekilde yatırılmalı. Molalarımızı yapabileceğimiz uygun çalışma ortamı sağlanmalıdır. 

Taleplerini belirleyen işçiler şunları da eklediler;

“ŞOK Market işçileri olarak biliyoruz ki, diğer mağazalarda çalışan arkadaşlarımız da aynı sorunlarla karşı karşıya. Her mağazada aynı çalışma koşulları zorlukları mevcut. Haksızlıklara ve kötü çalışma koşullarına artık tahammülümüz kalmadı. Bunun için de yan yana geleceğiz, birlikte mücadele edeceğiz.

ŞOK Market bünyesinde ve başka market zincirlerinde çalışan arkadaşlarımıza sesleniyoruz; Birlik Sendikası üzerinden irtibata geçebilirsiniz. Bir araya gelirsek sesimiz gür çıkar ve mücadeleyi kazanırız.”

 

Facebooktwitterlinkedinmail