HaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

YÖM Okulları patronu Kayhan Karlı çalışanlarını mağdur etmeye devam ediyor

19 Mart günü Rotary Meslek Hizmet Ödülleri’ne layık görülen Kayhan Karlı, mesleğini kendi zenginliği uğruna emekçilerin haklarını hiçe sayarak icra ediyor. Kendisi, Ankara ve İstanbul şubesinde çalışanların haklarını vermediği ve öğretmenler hakkı olanı talep ettiği için işten çıkartması ile gündeme gelmişti.

İzmir Güzelbahçe kampüsünde çalışıp işten ayrılan bir kişi daha sendikamıza ulaştı. İş tanımında olmayan birçok işi yapmak zorunda kaldığını belirterek yaşadıklarını aktardı.

“YÖM Güzelbahçe okullarında ilk açıldığı yıl çalıştım.  Okulun kurucusu ve sahibi Kayhan Karlı’nın isteğiyle, elektrik su internet bağlantılarını okulun açılış işlemlerini, SGK e- bildirge işlemlerini takip ettim. Kısacası MEB ile ilgili işlerimin yanında idari işleri de takip ettim. Emeğimin karşılığı ise yatmayan maaşlar ve mobbing oldu. Tanık olduğum usulsüz ve edepsiz olayların da neticesinde iş akdimi haklı nedenlerle fesih edip ayrıldım. Ama maalesef burada bitmedi.  Kayhan Karlı’nın ve eşi Göknur Karlı’nın şirketi Gökberk Eğitim ve Danışmanlık A.Ş.’nin ödemediği İstanbul Ataşehir’de bulunan okulun kiraları yüzünden avukatlar bana ulaşıp evime icra kağıtları göndermeye başladılar. Buna 3. Şahıs icrası deniyormuş. Maalesef benim durumum gibi mağdur edilen başka YÖM Okulları çalışanları da var. Her sene yeni bir okul açıyor, tanıtımlar, reklamlar yapılıyor. Asıl gerçek ise yatmayan maaşlar, ödenmeyen faturalar, elektriği suyu, doğalgazı kesilen ve kirası ödenmeyen okullar oluyor. “

Emeklerinin karşılığını görmezden gelerek haklarını sömürmek yetmiyormuş gibi işten ayrıldıklarında peşlerini bırakmayan patronlara bir de ödül veriliyor. 

Sendikalı emekçiler, sömürülmedikleri ve haklarını tam olarak alabildikleri bir işyerinde sağlıklı bir şekilde çalışabilmek istiyor. Patronların kirli oyunları karşısında örgütlü mücadeleyi büyütüyorlar.

Facebooktwitterlinkedinmail