HaberMağaza EmekçileriManşet

ŞOK Market İşçileri Sesini Duyurdu: Valilikten ŞOK’a Ceza

Birlik Sendikası ile mücadele eden ŞOK Market işçileri markette yaşanılan olumsuzluklara dikkat çekerek taleplerini açıklamıştı. İşçilerin kararlı mücadelesi sonuç verdi.

İşçilerin marketlerde anlattığı duruma karşı İstanbul Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü harekete geçerek ŞOK Market’lere denetim başlattı. Gördükleri tablo ise işçilerin anlattıkları ile birebir oldu. Birçok şubede ŞOK Market’e ceza yazan valilik görevlileri ürünlerin etiketlerinin bulunmaması, kasada ve reyonda farklı fiyat uygulamalarının yapılması gibi hususları tespit etti. 

Birlik Sendikası ile mücadeleye devam eden işçilerin talepleri ise devam ediyor;

  • Yöneticiler tarafından Psikolojik ve fiziksel şiddet gibi her türlü mobbing uygulamasına son verilmelidir. Bununla ilgili gerekli önlemler alınmalıdır.
  • Personel yetersizliği nedeniyle zorunlu olarak yaptığımız fazla mesailer için biz işçilerin onayı alınmalı ve mesai ücretlerimiz gerçek oranında, gecikmeksizin hesaplarımıza yatırılmalıdır. 
  • Yine personel yetersizliği nedeniyle yaptığımız hatalar bizlere ödetilmemeli. Kasa açığının personele ödetilme uygulamasına son verilmelidir. 
  • Mağazalarda İş Sağlığı ve Güvenliği önlemleri alınarak, çalışma şartlarımız iyileştirilmelidir. 
  • Yol ve yemek ücretlerimiz eksiksiz şekilde yatırılmalı. Molalarımızı yapabileceğimiz uygun çalışma ortamı sağlanmalıdır
Facebooktwitterlinkedinmail