BildirilerHaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

Özel Okul Patronlarını Uyarıyoruz!

Geçtiğimiz mart ayında ülkemizde eğitime ara verilmesiyle birlikte, özel okullarda birçok hak gaspı yaşandı. Salgın dönemiyle beraber, devletin zaten patronlar lehine zayıflamış olan kontrol mekanizmalarının tamamen ortadan kalkmış olması, özel okullarda öğretmenlerin yaşadığı sorunları da katladı.

Patronların öğretmenlere ve diğer çalışanlara yönelik yaptığı hak ihlalleri şu şekildeydi:

• Öğretmenlere, zorla ücretsiz izine çıkarılması için sözleşme imzalatılması;
  • Ücretsiz izin ödeneğinden faydalanılmasına rağmen online olarak öğretmenlerin çalıştırılması;
  • Kısa çalışma ödeneğinden faydalanılmasına rağmen öğretmenlerin tam zamanlı çalıştırılması;
  • Sigorta primlerinin eksik yatırılması veya hiç yatırılmaması;
  • Ödenekler dışında çalışanlara hak ettikleri ücretlerin yatırılmaması;
  • Eylül ayında yeni dönemin başlamasına rağmen, kırtasiye parası olarak da bilinen, eğitim öğretim ödeneklerinin hala ödenmemiş olması…

Gelinen noktada hükümetin salgını yönetememesi ile eğitim öğretim hizmetlerinin yeniden online olarak verileceği kararlaştırılmış olup, Birlik Sendikası olarak bu süreçte öğretmenlere ve özel okullarda çalışan emekçilerin karşılaşacağı tüm hak gasplarının takipçisi olacağımızı bildiririz. Bu süreçte yaşanabilecek tüm hak ihlallerini öngörüyor ve patronları uyarıyoruz.

ÖZEL OKUL PATRONLARINI UYARIMIZDIR!

• Öğretmenlerin haklarına el koymaya kalkmayın;
  • Sağlıksız koşullarda öğretmenleri çalıştırmaya kalkışmayın,
  • Kısa Çalışma veya Ücretsiz İzin Ödeneği gibi yasal kılıflara sığınmayın,
  • 2020-2021 yılı eğitim öğretim ödeneklerini derhal ödeyin.

Birlik Sendikası olarak özel okullarda yaşanan tüm sorunlara karşı örgütleniyoruz ve patronlara öğretmenlerin yalnız olmadığını ilan ediyoruz.

Tüm özel okul öğretmenlerini yaşanan veya yaşanacak sorunları Birlik Sendikası’na bildirmeye, birlikte hak kayıplarına karşı mücadele etmeye, Birlik Sendikası’nda örgütlenmeye ve mücadelemize güç katmaya çağırıyoruz.

BİRLİK SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU