AVM EmekçileriHaberManşet

Pandemide AVM’lerde Çaresiz ve Yalnız Değilsiniz! Birlik Sendikası Yanınızda

Virüs fabrikalar, AVM’ler ve toplu taşıma yoluyla yayılmaya devam ediyor. Salgın emekçilerin çalışma şartlarını hali hazırda yeterince ağırlaştırmışken ülke genelinde alınan “tedbirler” çalışanların hayatını daha da zorlaştırıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 17 Kasım 2020 tarihli genelge ile birlikte
AVM’lerin çalışma saatleri, 10:00 ile 20:00 arasında olacak şekilde kısmi olarak kısıtlandı. Ancak AVM’lerde hafta içi ve sonu fark etmeksizin en yoğun saatlerin ise 14:00-19.00 arası olduğu biliniyor.
Getirilen kısıtlama AVM çalışanlarının virüse yakalanma riskini düşürmediği gibi çalışma saatlerinin azaltılması ile birlikte ücretsiz izine çıkarılan işçi sayısını büyük oranda arttıracak. AVM’lerde ücretsiz izne çıkartılmayan emekçiler ise çalışan sayısının azalması ile birlikte fazla mesaiye zorlanıp, normalden daha uzun saatler çalıştırılmaya devam edecekler. Virüs yayılmaya devam ederken emekçiler bir de yoksulluk ile baş başa bırakılacaklar.

AVM’lerde çalışan üyelerimizden gelen bilgilere göre; işten çıkartılma yasaklanmış olsa da kimi işyerlerinde arttırılan mobbing ile çalışanlar istifa etmeye zorlanıyorlar.
Patronlar tarafından satış baskısı ve ücretsiz izne çıkartma tehditleri sürüyor.
AVM emekçileri arasında artan Covid-19 vakalarının üzeri kapatılmaya çalışılıyor.
AVM’lerde birçok temaslı çalışanın yalnızca daha fazla satış yaptırmak adına çalışmaya zorlandığı mağazalar var.
Bu koşullarda virüs, işsizlik tehdidi ve sömürü sarmalında sıkışan AVM çalışanları çaresiz değil.
BİRLİK SENDİKASI, hak gasplarına dur demek için, daha iyi koşullarda çalışmak, haklarımızı genişletmek ve güvenceler elde etmek için sendikalı olmaya çağırıyor.

Çağrımız tüm AVM emekçilerine;
– Salgın döneminde alınması gereken önlemler alınmayıp, sağlığınız fazla ciro uğruna hiçe sayılıyorsa,
– İşyerinizde virüse yakalanan emekçilerle temasta olan diğer çalışanlar çalıştırılmaya devam ediyorsa,
– Çalışma saatleriniz teması azaltmak üzerine değil, AVM’nin yoğun saatlerinde işyerinde olmanız üzerinden planlanıyorsa,
– Sürekli ücretsiz izne çıkartılmakla tehdit ediliyorsanız,

BİRLİK SENDİKASI ile iletişime geçin!

AVM çatısı altındaki tüm çalışanlar, artık çaresiz ve yalnız değiliz, sendikamız var!

BİRLİK SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU
Pandemide AVM’lerde Çaresiz ve Yalnız Değilsiniz! Birlik Sendikası Yanınızda PDF İndir