HaberManşet

Asgari ücret görüşmeleri patronların istediği gibi sonuçlandı

Bugün açıklanan asgari ücretin, emekçilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan düzeyin çok altında olduğunu herkes biliyor. Amaç işçileri korumak ve yaşamlarını sürdürebilecekleri bir ücret belirlenmesi değildi. Amaç patronları üzmeyecek bir rakamın belirlenmesiydi. Patronlar amaçlarına ulaştı, patronlar için sürdürülebilir asgari ücret açıklandı.

Açıklanacak ücretin salgın hastalık, yoksulluk ve borca batan işçilerin yaşamlarını sürdürmeye yetmeyeceğini daha önce söylemiştik. İşçilerin, emekçilerin örgütlü mücadelesi olmaksızın asgari ücret yaşamaya yetecek ücret haline gelmeyecektir. Asgari ücreti belirleyen masada sermaye ve örgütlerinden bağımsız örgütlü işçiler olmadığı sürece patronların dediği olacaktır. Ancak bu böyle gitmeyecek, işçiler ayağa kalkacak ve hak ettiklerini alacaktır.

BİRLİK SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU