BasınHaber

Kod 29’da Değişenler ve Değişmeyenleri Av. Recep Demir Yön Radyo’ya Değerlendirdi

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen Kod-29 ile haksız şekilde işten çıkarmaların sayısı anormal şekilde artmıştı. Çok sayıda işçi Kod-29 ile işten çıkarıldığı için mağdur ve “ahlâksızlık” ile damgalanmış oldu. Üstüne bir de bu durumu ortadan kaldırmak için kendisinin dava açması ve süreci takip etmesi gerekiyor.

Aynı zamanda Kod 29, patronlar için bir sopa olarak kullanılıyor. Patron, işçileri bu kod ile işten çıkarmakla tehdit ediyor.

SGK, geçtiğimiz günlerde bu durumla ilgili yaptığı bir düzenlemeyle Kod-29 ile işten çıkarmalara “fesih kısıtı” getirildiğini ve her bir fiil için farklı bir Kod kullanılacağını duyurdu.

Gelişmeleri Birlik Sendikası Avukatı Recep Demir, Yön Radyo’ya değerlendirdi.