BasınHaberManşet

SOMA KATLİAMININ HESABINI SORACAĞIZ!

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği katliamın üzerinden tam 7 yıl geçti. Bu 7 yılda sorumluların hiçbiri cezalandırılmadı. Çünkü kapitalizmin yasalarının işlediği her yerde olduğu gibi Soma Katliamı davasında da patronlar ve iktidar korundu, korunmaya devam ediyor.

Sorumlular bellidir. İşçileri üretim baskısıyla ve hiçbir güvenlik önlemi almadan madenlerde çalıştıran patronlar, işçiler öldüğünde ‘fıtrat’ diyen AKP iktidarıdır. İşçileri güvencesiz ve taşeron çalışmaya mahkum ederken onları ölümleri pahasına denetlemeden izin verdikleri madenlerde çalıştıran bu ikili ortaklıktır.

Bugün bu sermaye düzeni salgında da işçileri ölüme sürüklüyor. Patronlar teşviklerle korunurken emekçiler hastalıkla burun buruna çalışmaya devam ediyor.

Soma Katliamının ve tüm iş cinayetlerinin hesabını ancak örgütlü bir işçi sınıfı sorabilir.

İşçi katliamlarının hesabını sormak ve işçilerin güvenli, insanca çalışacağı bir çalışma düzeni için emekçileri örgütlenmeye çağırıyoruz.

BİRLİK SENDİKASI MERKEZ YÖNETİM KURULU