HaberManşet

Birlik Sendikası Açılış Etkinliği Yapıldı

Sendikamız yeni adresinin açılışını 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 51. Yıldönümünde bugün gerçekleştirdi.

Açılış etkinliğinde Birlik Sendikası Genel Başkanı Zehra Güner Karaoğlu konuşma yaptı. Karaoğlu yaptığı konuşmasında zor koşullardan geçtiğimizi ama bu zorluğun yeni olmadığını yeni olanın salgın hastalık olduğunu söyledi. Sermaye ve iktidarın salgını fırsat olarak değerlendirdiğini dile getirdi. Zorlu koşullar yaşadığımızı fakat gücümüzün birliğimiz olduğunu vurguladı. Örgütlü olmanın, sendikalı olmanın ama en önemlisinin örgütlü olmak kadar örgütlü hareket hareket etmek olduğunu ve bu açılıştan sonra da sendika örgütlenmesini büyütmek için çok çalışacaklarını vurguladı.

Karaoğlu’nun ardından Alpaslan Savaş konuşma yaptı. Savaş konuşmasında, 51 yıl önce 15-16 Haziran direnişi ile işçi sınıfının ben buradayım dediğini sonrasına da çok dersler bıraktığını söyledi. “İşçi sınıfı varlığını bu direnişle ve öncesindeki eylemlerle kanıtlamıştır ama aradan geçen zamana rağmen hala o dönemde olduğu gibi işçi sınıfı var mıdır tartışmaları yapılıyor. Bugün bu sendikanın açılışının, kuruluşunun çok önemi var. Bugün hizmet sektöründe kitlesel bir işçi sınıfı var. Bu sendika da buradaki örgütsüzlüğü sona erdirmek üzere kuruldu. Birlik Sendikası umut olacaktır önümüzdeki dönemde.” dedi.

Kaan Sancaktar, Kardelen Pinar, Furkan Karakaya, Süleyman Can Aslanyürek, Güven Kargın, Ali Pehlivan, Yiğit Özgiray, Günselin Seda Çetinkaya müzikleriyle etkinliğe katıldılar.


Etkinlik sırasında dayanışma gösteren, sendikaya katkı koyan üye ve dostlara da teşekkür kartları dağıtıldı.

Etkinlik 15-16 Haziran marşının hep birlikte söylenmesi ile sona erdi.

Facebooktwitterlinkedinmail