HaberManşet

PARANIN DEĞERİ DÜŞERKEN MÜJDE BEKLEME ÖRGÜTLEN!

2022 yılı asgari ücreti bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4250 TL olarak açıklandı.

Paranın pul olduğu, gerçek enflasyon oranının çok yükseklerde olduğu bir dönemde açıklanan bu rakam emekçiler için sefalet ücretidir. Market reyonlarında fiyat etiketlerinin günlük değiştirildiği, harcamalara yapılan zammın her gün değiştiği bir dönemde, işçinin yıl boyunca alacağı ücretin büyük müjde olarak sunulmasını kabul etmiyoruz.

Market masraflarına yapılan zamlar, faturalara yapılan zamlar ortadayken açıklanan ücretleri emekçilerin kabul edeceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Büyük beklentiler yaratarak açıklanan ve müjde olarak sunulan asgari ücretle patronlar ve onların siyasi temsilcileri yaşasın!

Asgari ücretin ortalama ücret olduğu günümüzde ücretlerimizin yükselmesi için mücadeleyi büyütmek zorundayız. Emekçiler hayat pahalılığına karşı ayağa kalkmalı, işyerlerinde yaşanabilir ücretler için mücadeleyi büyütmelidir.

Patronların sefalet ücretlerini müjde olarak sunması işçilerin yalnızlığındandır.

Birlik Sendikası olarak yaşanabilir ücretler için mücadeleyi büyüteceğiz. AVM’lerde, marketlerde, mağazalarda, özel okullarda, tüm işyerlerinde birlik olacağız.

Birlik Sendikası