HaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

TBMM’DE KABUL EDİLEN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU, ÖĞRETMENLERİN GERÇEK SORUNLARINA YABANCIDIR!

Öğretmenler adının önüne konulacak ayrıştırıcı ünvanların değil, yüksek enflasyon karşısında eriyen ücretlerle; kirayı, faturaları, ulaşımı, mutfak masraflarını nasıl denkleştireceğinin derdindedir!

Kapalı kapılar ardında hazırlanarak, Meclise geldikten sonra kamuoyu ile paylaşılan Öğretmenlik Meslek Kanunu; özel okul öğretmenlerinin ekonomik taleplerini, iş güvenceleri ile ilgili sorunlarını, insanca yaşam haklarını görmezden gelen, mevcut durumu iyileştirmek şöyle dursun daha da geriye götürebilecek nitelikte 12 maddeden ibarettir.

Kanun, kapsamı içine aldığı öğretmenlerin somut ve hayati sorunlarını yok saydığı gibi öğretmenliği kariyer yarışına indirgeyen, ihtiyacı karşılamaktan uzak bir içerik taşımaktadır.

Bu Kanunla öğretmenler baş öğretmen, uzman öğretmen ve aday öğretmen ünvanlarıyla statülere ayrılmış ve önlerine bu ünvanları edinmek için geçirilmesi zorunlu süreçler ile yeni sınavlar veya mülakatlar konulmuştur.

Oysa adının önüne ne yazılırsa yazılsın; ister baş öğretmen, ister uzman öğretmen ister aday öğretmen denilsin, bu ünvanlar karın doyurmamaktadır! Öğretmenler bugün yüksek enflasyon karşısında eriyen ücretlerle; kirayı, faturaları, ulaşımı, mutfak masraflarını nasıl denkleştireceğinin derdindedir! Özel okullarda patronlar; insanca geçimi sağlamaktan uzak nitelikteki asgari ücreti bile ödememek için türlü usulsüzlüklere başvurmakta, asgari ücret ödemesini dahi lütuf olarak görmektedir.

Bütün bunlar karşısında TBMM’de kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi bir kez daha göstermiştir ki: biz yalnız kaldıkça kimse hakkettiğimiz insanca yaşamı bize altın tepside getirip sunmayacak! Haklarımızı ancak birlikte mücadele ederek ve dayanışma ile kendimiz alacağız!

TÜM ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİNİ, HAKLARIMIZ İÇİN VERDİĞİMİZ MÜCADELEDE YAN YANA GELMEYE VE BİRLİK SENDİKASINA ÜYE OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ!

BİRLİK SENDİKASI ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ BÜROSU

GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR!

Facebooktwitterlinkedinmail