HaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

Birlik Sendikası Özel Okul Öğretmenleri Heyeti Ankara Büyükşehir Belediyesinde: İndirimli ulaşım hakkımızı mutlaka alacağız!

Özel kurumlarda düşük ücretlerle çalıştırılan, kimi zaman maaşlarının ödenmemesi sorunuyla karşılaşan ve her fırsatta mobbinge uğrayan özel okul öğretmenleri şimdi de ulaşım masraflarıyla boğuşuyor.

Günde en az 13 tl ödeyerek işe ulaşımlarını sağlayan özel sektör öğretmenleri, bu masrafı karşılayamayacak durumda. Düşünüldüğünün aksine özel okulların çok büyük bir kısmında öğretmenlere servis hizmeti sağlanmıyor. Bu hizmetin sağlandığı pek çok okulda ise servis saatlerine yönelik düzenlemeler öğretmenlerin bu hizmetten yararlanmasını olanaksızlaştırıyor.

Kamuda çalışan öğretmenlere sağlanan indirimli öğretmen kartı uygulaması pek çok ilde özel okul öğretmenlerini ne yazık ki kapsamıyor. Buna karşın, örneğin İstanbul ve Antalya’da özel okul öğretmenleri de kamuda çalışan öğretmenler gibi ulaşımda indirimden yararlanıyorlar. Oysa bu hak, Ankara’da özel okul öğretmenlerine sağlanırken Melih Gökçek yönetiminde gerekçe gösterilmeden kaldırılmıştır.

Birlik Sendikası olarak, aldıkları ücretin ciddi bir kısmını gün geçtikçe artan ulaşım giderlerine ayırmak zorunda kalan öğretmenler için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden indirimli ulaşım hakkı talep ediyoruz.

Bir süredir 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na bağlı öğretmenler için başlattığımız online imza kampanyasında bugüne kadar toplanan imzaları bugün heyetimiz Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Genel Müdür Yardımcısı Halit Özdilek’e sunmuş, Ankara Kart uygulamasının değiştirilerek öğretmen indiriminin Özel Okul öğretmenlerini kapsayacak şekilde tekrar genişletilmesini istemiştir. Ayrıca sendikamız kuruma dilekçeli başvurusunu da iletmiş bulunuyor.

Halen süren imza kampanyamızın ve Ulaştırma Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız başvuruyu bu hakkı yeniden alabilmek için ilk adım olarak niteliyor ve ilan ediyoruz:

Biz de öğretmeniz!
İndirimli ulaşım hakkımızdır!
Hakkımızı almak için her adımı atmaya hazırız!

BİRLİK SENDİKASI ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ BÜROSU

Kampanyayı imzalamak için,
https://chng.it/mpp7rT9rPN

Facebooktwitterlinkedinmail