HaberMağaza EmekçileriManşet

Mücadele Edeceğiz ve Bir Arkadaşımızı Daha Kaybetmeyeceğiz

26 yaşında bir market işçisi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Fazla mesailerin, yoğun çalışmanın verdiği yorgunlukla kısa bir sürede olsa dinlenme umuduyla uzanırken hayatını kaybetti Muhammet Ali Yaşar.

Bu ne ilk iş cinayeti ne de son olacak. Denetimsizlik, yoğun çalışma koşulları, iş güvenliği önlemlerinin hiçe sayılması ve daha bir sürü sebepten işçiler hayatını kaybediyor. Marketlerden, şantiyelerden, fabrikalardan, depolardan gelen ölüm haberlerini artık duymak istemiyoruz.

Yanı başımızda iş arkadaşlarımız hayatını kaybediyor, yaralanıyor. Artık bir araya gelmemizin, dayanışmanın zamanı. Bir kişiyi daha kaybedemeyiz!

Her yerde bolca para harcandığı belli reklamları dönen, 11binden fazla mağazası olmasıyla övünen A101, çalışanlarının önce hayatlarını güvence altına almalı ve çalışma koşullarını düzeltmelidir.

Ağır çalışma koşulları, iş cinayetleri kaderimiz değil. Marketlerde de başka işyerlerinde de bir araya geleceğiz, insanca çalışma koşulları için mücadele edeceğiz ve bir arkadaşımızı daha kaybetmeyeceğiz.

BİRLİK SENDİKASI

Facebooktwitterlinkedinmail