HaberManşet

Asgari Ücret Açıklandı: Kavga Büyüyerek Devam Edecek

Asgari ücret açıklandı. 8.500 lira.

Ağlamaklı sendikacılar, sırtında sermayenin küfesini taşıyan siyasi iktidar,  vergi dilimleri değiştirilsin, asgari ücret artışı enflasyon artışına neden olacak diyenler, asgari ücreti yüksek bulanlar, patronlara verilen desteğe yetersiz diyenler….

Bu görüntüler canımızı sıkıyor. Bu görüntüler, işçilere emekçilere umutsuzluğu pompalıyor. Bunu değiştirmek gerekiyor. Biz biliyoruz ki, bu tabloyu örgütlü işçiler, emekçiler değiştirebilir.  İşçi sınıfının birlikte örgütlenmesi, sınıfı bölen örgütlenmelerden uzak durulması, sermaye ve onların uzantısı olan siyasetle kavgayı her şeyin önüne koyması ile bu can sıkıcı tablodan uzaklaşabileceğiz.

Bu can sıkıcı tabloyu değiştirmek için örgütleniyoruz. Marketlerde, özel öğretim kurumlarında, müzik emekçileri arasında, vakıf üniversitesi akademisyenleri, işsizler, öğrenci işçiler patronlarla sermaye ile kavga etmek için, hakkımızı almak  örgütleniyoruz.

İnsanca yaşayacak ücret işçilerin mücadelesi ile sağlanacak. 8.500 lira ile yaşayamayacağız. Bunu asgari ücrete karar verenler de biliyor. Kârları azalmasın diye işçiyi sömürenlerin sözü geçiyor, bugün. Bütün küfeleri işçilere yüklüyorlar. Bu böyle gitmez! Bunu değiştireceğiz.

Yoksulluğu, işçinin hayatına yapılan her tür saldırıyı göğüslemek, hayatımızı kazanmak için kavgamıza devam edecek, bulunduğumuz okullarda, işyerlerinde emeğimizi alınterimizi patronlara bırakmayacağız.

BİRLİK SENDİKASI

Facebooktwitterlinkedinmail