Diyarbakır Özel Başarı Fen ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri Haklarını İstiyor

Öğretmenler bugün öğle tatilinde seslerini okul yönetimine duyurmak için bir araya geldi. Yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı birlikte mücadele edeceğiz.

Öğretmenler Anlatıyor
Aylardır biz öğretmenleri asgari ücret altında çalışmaya mahkum ettiler. Banka hesaplarımıza asgari ücret yatırıyor ancak kurum, üstünü elden alıyor. Buna dair bütün belgelerimiz mevcuttur.
Maaşlarımız en az asgari ücret düzeyinde olmalıdır diyen öğretmenler şu an istifaya zorlanıyor. Depremden etkilenen illerden olmamıza rağmen maaşlarımız 3 bin TL yatmıştır.
Ayrıca öğretmenlerin en temel hakkı olan yemek hakkı ellerinden alındı. Yönetim, 750 TL zam yaptık kisvesi altında topluma oynuyor.
Yemek ücreti ile birlikte hesaplarımıza 5.250 lira para yatırdılar. Bu hukuksuzluğa, haksızlığa dur diyoruz. Haklıyız, hakkımızı alacağız.