BasınHaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ DAYANIŞMA İLE KARŞILIYORUZ

2023-2024 eğitim-öğretim yılında 5 Ekim’i özel kurumlarda çalışan öğretmenler olarak gittikçe şiddetlenen sömürü koşullarında, patronlara karşı dayanışma ve mücadele ruhumuzla karşılıyoruz.

Bugün özel okullarda, kurs ve etüt merkezlerinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, karşılaştığımız sorunlar saymakla bitmiyor. Devlet desteği ve öğrenciler üzerinden kazandıkları yüklü miktardaki ücretlere rağmen bizler asgari ücrete mahkum ediliyoruz. Meslek tanımımız dışında işler yapmaya zorlanıyoruz. Halbuki ek ders, ek mesai, toplantı, veli görüşmesi, etüt, etkinlik vb. meslek tanımımızda olmayan her türlü iş ücrete tabi olmalıdır. Sözleşme zamanına sıkıştırılan sorunlar, mobbing ve yoğun baskı karşısında sesimizi yeni dönemde daha gür çıkarıyoruz. Haksızlıklara karşı boynumuzu eğmiyor dayanışma ağlarında bir araya gelerek mücadele ediyoruz.

GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDİR!

YAŞASIN 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ!

YAŞASIN ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİ!

BİRLİK SENDİKASI ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ DAYANIŞMA AĞI