BasınBildirilerHaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

KASIM ARA TATİLİNDE ÖĞRETMENLERE EK MESAİ

Her eğitim-öğretim yılında olduğu gibi bu yıl da kasım ara tatilinde öğretmenler çalıştırılıyor. Özel okullar, öğretmenlerin bu tatilde de kurs, ek ders ve benzeri programlarla çalışmaya devam etmesini isteyerek, haklarını vermekten geri duruyor. 

Özel okullarda çalışan öğretmenlerin hak kayıpları her eğitim döneminde artıyor. Asgari ücret seviyesinde kalan maaşlar, bir yılı bile bulmayan sözleşmeler, uzun mesai saatleri ve mobbing öğretmenler için çalışma hayatını giderek güç hale geliyor. Patronlar ise kâr hırsı nedeniyle öğretmenlerin çalışma koşullarını zorlaştırmakla kalmıyor, yasal olmadığı halde ara tatillerde öğretmenleri çalıştırıyorlar. Sınava hazırlık grupları başta olmak üzere birçok alanda öğretmenlere ders görevi veriliyor. Yönetmelikte tatil günlerinde ders verilemeyeceği açıkça belirtilmesine rağmen özel okullar, öğretmenlere ekstra ders programı düzenleyerek seminer adı altında etkinlikler organize ediyor.  

Ama artık yeter!

Buradan tüm özel okul eğitim emekçilerine çağrımızdır;

Ara tatilde usulsüz bir şekilde okula çağrılıyor ve hakkını alamıyorsan, Birlik Sendikası’na ulaş. Bir araya gelerek haksız ve hukuksuz çalışma koşullarına karşı birlikte mücadele edelim.

Gücümüz Birliğimizdir.

Facebooktwitterlinkedinmail