BasınBildirilerHaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

24 Kasım Öğretmenlerin Mücadele Günü

24 Kasım…  

Her yıl patronların, sermaye gruplarının ve çeşitli devlet erbaplarının sahte tebrik mesajları ile kutladığı gün; Öğretmenler Günü. 

Bizler eğitimciyiz. Laik ve bilimsel eğitimi vermeye çalışarak aklı ve vicdanı hür bireyler yetiştirmek gayreti ile geçiyor günlerimiz. 

Bizler bugünün Türkiye’sinde yoksullukla baş başa, denetimsiz özel okullarda, sömürü, mobbing ve baskı içinde yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Aydınlık kimliğimiz ile çıktığımız yolda yıllarca atama vaadiyle bekliyor, atanamadığımız için kimi zaman meslek tanımımız dışında işlere mecbur kalıp sömürünün giderek ağırlaştığı bu karanlık içerisinde yaşamlarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. 

Bugün biz öğretmenler için yarınlara güvenceyle bakmak zor hale geldi. Yaşamımızı sürdürecek, gelişimleri arttıracak temel geçim olanaklardan dahi yoksun bulunmaktayız. Müfredatın dini referanslar üzerinden düzenlendiği, eğitimin içinin boşaltılarak laik ve bilimsellikten uzak bir eğitimin çocuklarımıza empoze edilmeye çalışıldığı ülkemizde, öğretmenlerin payına bu 24 Kasım’da da sömürü ve yoksulluk düşüyor. 

Öğretmenlerin yaşadığı sorunların derinleşmekte olduğu bu tablo açık bir şekilde yaşamlarımızı güç hale getirmektedir. Büyük bir çoğunluğumuz ailesinin gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşıyor. Maaşların yetersizliğinden dolayı ek hesap kullanan biz öğretmenler, ailemizin sağlık harcamalarını karşılamakta zorluk çekiyoruz. Kredi kartının borçlarını ödemekte zorlandığımız için ailelerimize veya yakınlarımıza borçlu oluyoruz. Bizler madalyonun bu karanlık yüzü ile baş başa kalırken özel okul patronları; sayısız teşvik, devlet desteği ile zenginliklerini artırmaya devam ediyor. 

24 Kasım’da da ortada kutlanacak değil, mücadele edilecek bir tablo olduğu çok açık!

Tarihleri boyunca aydınlanmacı bir kimliğe sahip olan öğretmenler olarak mevcut sorunlara boyun eğen pozisyonda kalmayacağız. 

Birlik Sendikası’nda bir araya geliyor ve mücadelemizi büyütüyoruz.  24 Kasımlar artık özel kurumlarda çalışan öğretmenlerin mücadele günüdür!

 

                                                           Birlik Sendikası Özel Okul Öğretmenleri Dayanışma Ağı

Facebooktwitterlinkedinmail