BasınHaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

BISI National School’da çalışan öğretmenler haklarını talep ediyor

Ülkemizde eğitimin özelleştirilmesi pek çok hak kaybına neden olurken, öğretmenler için sömürünün şiddetinin artması anlamına geldi. Öğrencilere iyi bir eğitim verebilme çabası bir yana dursun öğretmenler bu çabayı gösterirken diğer yandan da haksız uygulamalar ve ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışıyor. Gittikçe zorlaşan hayat pahalılığı karşısında aldıkları maaşların yetersiz olduğunu dile getiren öğretmenler enflasyon karşısında eziliyor. 

BISI National School Istanbul’da çalışan öğretmenler bu tablo karşısında yönetime ilettikleri dilekçe ile haklarını talep etti. Sözleşmede; “Ocak ayında maaşlara yapılacak olan iyileştirme oranının memur öğretmen maaşına yapılacak oranın altında olmaması ve okulumuzda çalışan her bir öğretmenin maaşının en düşük memur öğretmen maaşının altına kalmaması” talebini belirten öğretmenlere yönetim tarafından herhangi bir olumlu dönüş olmadı. 

Okul yönetimi, emeklerinin karşılığını talep eden öğretmenlerden rahatsız oldu. 

Türlü yıldırma yöntemlerini deneyen okul yönetimi öğretmenleri taleplerinden geri atmaya zorlamaya çalışsa da öğretmenler hakkı olanı alma konusunda kararlı.

İdari düzenlemeler karşısında her geçen gün daha güvencesiz hale gelen çalışma koşulları; özel okul öğretmenlerinin birlikte ve örgütlü hareket etmekten başka çaresi olmadığının da en açık göstergesi.

Biliyoruz ki; özel okullarda bu gidişe son vermenin, patronların insafına bırakılmış geleceğimizi elimize almanın, insanca çalışma ve insanca yaşama hakkımızı kazanmanın, kural tanımazlığa dur demenin yolu birlik olmaktan ve örgütlenmekten geçiyor.

Birlik Sendikası olarak BISI National School öğretmenlerinin haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bildiriyor ve sürecin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz.

Facebooktwitterlinkedinmail