AVM EmekçileriBasınHaberMağaza EmekçileriManşetMüzik EmekçileriÖzel Okul Öğretmenleri ve EmekçileriVakıf Üniversitesi EmekçileriYazılım Emekçileri

Asgari Ücret Açıklandı: Emekçilerin Kavgası Büyümeye Devam Ediyor

Emekçilerin hayatını etkileyecek ücreti belirleme yetkisini kendinde bulan iktidar ve patronlar tarafından asgari ücret belirlendi. 

Hayat pahalılığının arttığı, yoksulluk sınırının 50.000 TL’ye dayandığı bir dönemde dalga geçer gibi asgari ücretin  %49 zamla 17.002 TL olduğu açıklanıyor. 

Artık söz söyleme sırası işçilerde!

Zenginlikleri bozulmasın diye çabalayan patronların açıkladığı ücret ile yaşayamayacağız. Biliyoruz ki ancak işçilerin örgütlü mücadelesi bu kirli tabloyu değiştirebilir. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücreti işçilerin birlikteliği belirler. İşçi sınıfının birlikte örgütlenmesi, sermaye ve onların uzantısı olan siyasetle kavgayı her şeyin önüne koyması ile bu can sıkıcı tablodan uzaklaşabileceğiz.

Marketlerde, özel öğretim kurumlarında, müzik emekçileri arasında, vakıf üniversitesi akademisyenleri, işsizler, öğrenci işçiler patronlarla sermaye ile kavga etmek, alın terimize sahip çıkmak için örgütleniyoruz.

Bulunduğumuz işyerlerinde emeklerimizin karşılığını patronlara bırakmamak için bir araya gelmeye devam edeceğiz. 

Gücümüz Birliğimizdir!

Birlik Sendikası

Facebooktwitterlinkedinmail