BasınHaberManşetVakıf Üniversitesi Emekçileri

Haliç Üniversitesi’nde Ücret Eşitsizliğine Kılıf: SGK Girişlerinde Usulsüzlük

2020 yılında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda yapılan değişiklikle vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanlarına, unvanlarına göre devlet yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanlarına ödenen ücretten daha az ücret verilemeyeceği karar altına alındı. Buna rağmen vakıf üniversitesi patronları ücret eşitlemesini yapmamaya devam ediyor. Bu da yetmezmiş gibi eşitleme yapmama konusunda kendilerine kılıf uydurmaktan da çekinmiyor.

Geçtiğimiz günlerde Haliç Üniversitesi araştırma görevlileri bildiri yayınlayarak taleplerini duyurdu. Birlik Sendikası’na ulaşan Haliç Üniversitesi araştırma görevlileri SGK girişlerinin de araştırma görevlisi olarak değil “2310.42-Diger Üniversite Ve Yüksek Okul Ögretim Üyeleri” olarak yapıldığını söyledi. Yönetim, maaşlarda eşitleme hakkını yok etmek için oluşturduğu bu yöntemle araştırma görevlilerin hakkını elinden almaya devam ediyor. Görünen o ki, Haliç Üniversitesi patronları hukuksuz olan davranışlarına her gün bir yenisini daha ekliyor.

Buradan bildiriyoruz,

Vakıf üniversitesi emekçilerine yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamaların karşısında mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Ayrıca yasanın takipçisi olması gereken YÖK’ü de buradan uyarıyoruz, görevinizi yapın.

Herhangi bir bahaneyi, eşitsizliği, muğlaklığı kabul etmeyeceğiz!

Gücümüz Birliğimizdir!