BasınManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

TED Koleji öğretmenleri: Köle değil, eğitimciyiz!

Türkiye’nin birçok yerinde kiralık marka (franchising) okulu bulunan TED kolejlerinin Antalya’daki okulu, geçtiğimiz günlerde “Cumhuriyet’i yok etmeye çalışıyorlar.” diyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeninin işine son vermesiyle gündeme gelmişti.

Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji yöneticileri, bu hafta ise bünyesinde çalıştırdığı öğretmenlerle yaptıkları toplantılar sonrasında öğretmen maaşlarına yüzde 40 ila 50 arasında zam yapılacağını açıkladı. 

Birçok şehirde TED Koleji öğretmenleri yapılan zam miktarına tepkili.

Birlik Sendikası’na ulaşan öğretmenler TED Koleji yönetiminin öğretmenlerle yaptığı toplantılarda söz alarak, yapılan zam miktarına tepki gösterdiklerini ve iki asgari ücretin altında maaş almak istemediklerini dile getirdiklerini aktardı. Birçok ildeki TED Okullarında yapılan toplantılarda konuşan öğretmenlerin ortak tepkisi, “Köle değiliz, eğitimciyiz.” şeklinde oldu.

Yapılan zam miktarını kabul etmeyen eğitimciler taleplerinde ısrarcı olacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

TED Kolejleri başta olmak üzere bugün bütün özel okullarda maaşlar konuşuluyor. Hayat pahalılığının arttığı, yaşamın zorlaştığı bu dönemde öğretmenler emeklerinin karşılığını talep ediyor. Fakat okul yönetimleri, öğretmenlere hak ettikleri ücretleri ödemedikleri gibi onlara “halinize şükredin” diyerek üste çıkmaya çalışıyorlar.

Dev kârlarını hırsla büyütmeye çalışan özel okul patronları, öğretmenler sayesinde zenginleştiklerini unutuyorlar. Daha da zenginleşmek için öğretmenin alması gereken maaşa göz diken bu patronlar karşısında öğretmenler bir araya geliyor. İnsanca yaşayabilecekleri bir ücret için mücadele ediyorlar. 

Birlik Sendikası olarak tüm özel okul öğretmenlerini haksızlıklara, güvencesizliğe, düşük ücretlere, yoksullaşmaya ve özel okullarda patronlara karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Gücümüz Birliğimizdir!

Facebooktwitterlinkedinmail