BasınHaberVakıf Üniversitesi Emekçileri

Kadir Has Üniversitesi emek hırsızlığına devam ediyor

 

Geçtiğimiz günlerde Kadir Has Üniversitesi’nde çalışan akademisyen Zeliha Gizem Sayın, ibadethaneyi kullanan öğrencileri ayakkabılarını kendi odasının önüne koymaması için uyarmış ve gericiler tarafından hedef gösterilmişti. Ardından üniversite yönetimi tarafından kendisiyle artık çalışmak istemediği belirtilmişti. 

Kadir Has Üniversitesi’ndeki gündemler işten çıkarma haberleriyle sınırlı kalmadı. Bu sefer de Kadir Has Üniversitesi, Yenikapı ve Ayvansaray personel ring servislerini 5 Şubat 2024 tarihi itibariyle kaldırma kararı aldığını duyurdu. Üniversite yetkilileri, bu kararı, T5 tramvay hattının diğer toplu taşıma seçeneklerine daha kolay ulaşım sağlaması ve bu nedenle ring servislerine duyulan ihtiyacın azalmasıyla gerekçelendirdi. Bu değişiklikle birlikte, personelin sabah ve iş çıkışlarında kullandığı ring servisleri sonlandırılacak. 

Bu haberin yanı sıra, Kadir Has Üniversitesi’nde daha önce sunulan 5 çeşit tabldot yemeğin kısa bir zaman önce 4 çeşide indirildiği de öğrenildi. 

Kadir Has Üniversitesi’nin bu tür düzenlemeleri, öğrenci ve personelin günlük yaşantısını etkiliyor. 

Kâr hırsları ile keyfi uygulamar yapan patronlar,  karşılarında bu uygulamalara izin vermeyen, haklarını arayan emekçileri bulacak. Bizler, Birlik Sendikalı vakıf üniversitelerinde çalışan emekçiler olarak patronların bitmek bilmeyen taleplerine karşı birlik olmaya devam edeceğiz.

Vakıf üniversitelerinde çalışan akademik personelleri emeklerini, ücretlerini, iş güvencesini kısacası en temel haklarımızı savunmak için birlik olmaya davet ediyoruz.

Facebooktwitterlinkedinmail