BasınHaberManşetÖzel Okul Öğretmenleri ve Emekçileri

TED Çanakkale Koleji Öğretmenleri Kazandı

TED Çanakkale Koleji geçtiğimiz günlerde yönetim tarafından öğretmenlere zarf içinde para verme uygulaması ile gündeme gelmişti. Tepkilerini sendikamıza ileten öğretmenler uygulamanın bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini dile getirmişlerdi.

Öğretmenlerin yükselen tepkisi üzerine ise okul yönetimi harekete geçmek zorunda kaldı. Yönetim, şubat maaşları ile birlikte bu uygulamaya son vereceklerini ve daha önce söz verildiği gibi iyileştirme yapacaklarını duyurdu.

Mücadelelerinin kazanımla sonuçlandığı haberini ileten öğretmenimiz “Hakkımızı aramak, emeğimize, öğretmenlik onuruna sahip çıkmak ödevimiz. Biz ödevimizi yaptık. ‘Bize sunulana mecbur değiliz.’ dedik. İnsanca yaşamak, sınıfa girerken kredi borcunu, kirayı, faturaları düşünmek istemediğimizi anlattık. Karşılık bulduk.” dedi ve şunları ekledi “Ne kadar örgütlüysek o kadar güçlüyüz. Boyun eğmemek için birlik olmalıyız!”

Birlik Sendikası olarak kazanılan bu mücadele üzerine yineliyoruz:
‘’Eğitim emekçileri yan yana geldiklerinde ve boyun eğmedikçe haklarınızı kazanabiliyorlar. Gelin omuz omuza mücadele verelim!
Gücümüz Birliğimizdir.’’

Facebooktwitterlinkedinmail