Dilekçeler

Eğer
1. Uzaktan da olsa çalışmış olduğunuz halde KÇÖ uygulamasına geçilmiş olması nedeniyle SGK prim gününüz “0 (Sıfır)” ya da çalıştığınız günlerden daha az sayıda gün görünüyorsa,
2. KÇÖ süresince çalışmış olduğunuz günlere dair ücretleriniz hiç ödenmiyor veya eksik ödeniyorsa,
3. Çalışma sürelerinizde KÇÖ öncesine nazaran hiçbir azalma olmadığı halde KÇÖ alıyorsanız ve patron bakiye ücretinizi elden ödüyor veya avans adı altına ödüyorsa,
Bu durumlarda bilin ki patron hem ilgili kurumlara yalan söylemekte hem de sizin ücret ve emeklilik gibi haklarınızı gasp etmektedir! Bu haksızlığa dur demek için öncelikle diğer işçi arkadaşlarınızla beraber hareket etmeye ve haksız uygulamayı ortadan kaldırmaya gayret etmelisiniz.
Birlik Sendikası’nın bu tür durumlarda öncelikle işverene vermek üzere, çalışma biçimi farklılığı nedeniyle özel okul öğretmenleri ve işçi sınıfının geneli için hazırladığı dilekçe örneği aşağıdaki sayfada sunulmuştur.
Bu dilekçe örnek niteliğinde olup içeriğini kendi özel durumunuza göre değiştirip düzenlemeniz mümkündür. Dilekçeyi toplu veya ayrı ayrı verebilirsiniz. Ancak dilekçenin işverene ulaştığını kanıtlamanız açısından mümkünse noter vasıtasıyla göndermeniz yararınıza olacaktır. Dilekçeyi noter vasıtasıyla değil de doğrudan elden verecek olursanız alan yetkilinin isim ve imzası ile aldığı tarihi taşıyan bir örneğini de size vermesini sağlamalısınız.
Ayrıca hukuka aykırı işlem yaparak sizi ve kamuyu zarara uğratan patronu, SGK’ya ve İŞKUR’a da şikâyet edebilir, ücret alacaklarınız ve SGK primlerinizin ödenmesini sağlamak için hukuki yollara başvurabilirsiniz.

Örnek dilekçeyi indirmek için linke tıklayınız: Özel Okul Öğretmenlerine Yönelik Yersiz ve Haksız Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması Kapsamından Çıkarılma Talebi Dilekçesi